Onze werkwijze

Kleinschalig met ruimte voor persoonlijke aandacht

Wij willen graag een bijdrage leveren aan de gezondheid en het welzijn van onze patiënten door laagdrempelige en persoonlijke medische en preventieve zorg te bieden. Om dit goed te kunnen doen, vragen wij van onze patiënten een actieve bijdrage in de samenwerking en het nemen van eigen verantwoordelijkheid. Daarnaast proberen wij in te spelen op nieuwe ontwikkelingen in de maatschappij en in de zorg.

Onze praktijk is aangesloten bij Flexdokters. Een coöperatie van huisartsenpraktijken. Dit biedt een aantal voordelen voor patiënt en huisarts, waarbij de relatie tussen huisarts en patiënt altijd bovenaan staat.

In een Flexdokters-praktijk hebben patiënten vaak rechtstreeks contact met de huisarts. Fijn, want zo hoeft u uw verhaal maar één keer te vertellen. Meestal kan uw vraag direct beantwoord worden. Lukt dat niet? Dan maakt u samen met de huisarts een vervolgafspraak op de praktijk. Handig, want hierdoor hoeft u niet voor elke vraag naar de praktijk te komen. Heeft u samen met uw huisarts besloten, dat u op de praktijk een vervolgafspraak heeft dan kunt u plaats nemen in de groene wachtkamer. U hoeft zich niet te melden aan de balie.

Omdat er uitsluitend op afspraak wordt gewerkt, zijn er nauwelijks wachttijden en treft u doorgaans een rustige wachtkamer aan. Dit zorgt voor veel rust in de praktijk en tijdens uw consult met de huisarts. Prettig voor u en voor de huisarts.

Zelf regelen

U kunt veel zaken zelf online regelen op deze website. Om u zo goed mogelijk te helpen hebben we hieronder de belangrijkste informatie overzichtelijk neergezet.

  • Als u een afspraak wilt maken met de huisarts, kun u dat hier zelf online doen. Dit kan op elk moment van de dag en week. U hoeft dus niet meer te wachten aan de telefoon of balie.
  • Via het portaal kunt u ook eenvoudig een vraag stellen of een foto sturen. Handig voor niet-urgente vragen of als u een foto wilt meesturen van bijvoorbeeld een plekje op uw huid.
  • Herhaalrecept aanvragen, uw medisch dossier of uitslagen bekijken? Hiervoor hoeft u niet meer te bellen naar de praktijk. U kunt dit allemaal regelen via de website in het portaal.

Veelgestelde vragen

Deze veelgestelde vragen zijn samengesteld op basis van vragen die wij vaker krijgen. Door de antwoorden hier te geven besparen wij je de moeite van contact zoeken en hebben wij huisartsen minder onderbrekingen in ons werk met patiënten. Mocht je het antwoord op jouw vraag niet vinden dan kun je je vraag stellen aan de praktijk.

Hoe zet ik de website van mijn huisarts op het startscherm van mijn iPhone of iPad?
Hoe zet ik de website van mijn huisarts op het startscherm van mijn Android telefoon?
Hoe vraag ik mijn herhaalmedicatie aan?
Hoe krijg ik de uitslag van mijn onderzoeken?

Praktijkinformatie

Let op: op woensdagmiddag is de praktijk in de regel gesloten.

Verder kan de praktijk incidenteel gesloten zijn i.v.m. nascholing, slaapdienst na nachtdienst, vakantie en ziekte. Als de praktijk gesloten is, wordt voor spoedgevallen waargenomen door huisartsenpraktijk De Brinken.

Alle consulten van patiënten met een Nederlandse verzekering worden direct bij de verzekeraar gedeclareerd. Je kunt de tarieven vinden op de website van de Nederlandse Zorgautoriteit, de Nza.

Huisartsenpraktijk Spies ten Napel
  • Mantingerbrink 150
  • 7812 MH Emmen
Openingstijden
Maandag08:00 t/m 17:00
Dinsdag08:00 t/m 17:00
Woensdag08:00 t/m 12:00
Donderdag08:00 t/m 17:00
Vrijdag08:00 t/m 17:00
ZaterdagGesloten
ZondagGesloten